Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vägen ut
Isbn: 978-91-7987-980-8
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Vägen ut

Allt är nog redan för sent

Maja har inte lämnat sitt hus, knappt sitt rum, på två år. Hon vet inte hur det började eller varför, men plötsligt kunde hon inte se människor i ögonen, vågade inte säga något, vågade inte ta bussen till skolan. Och till sist slutade hon gå till skolan. De enda hon pratar med är sin katt Pärla och okända personer på nätet. Men hon är aldrig sig själv utan kallar sig för olika namn. Den riktiga Maja är ju inget att ha.

 

Hennes bror har fest och Maja har låst dörren till sitt rum. När det bankar på dörren och någon ropar på hjälp får Maja först panik. Men hon tar mod till sig och öppnar dörren. Där står Alice. Maja kan inte sluta tänka på Alice. Hon tar reda på var Alice bor, hennes telefonnummer och börjar följa henne på Insta. Kan Alice vara Majas väg ut?

 

Johanna Nilsson har flera gånger nominerats till Augustpriset och hon skriver om tonårens starka känslor som ingen annan. Hon viker inte undan för något utan närmar sig svåra och tunga ämnen på ett mjukt men samtidigt kompromisslöst sätt. Så också i Vägen ut. Trots det svåra ämnet är berättelsen lätt och hoppfull.

 

Sagt om Fågelflickan:

Fågelflickan är en gripande berättelse, som lyfter fram anorexins komplexa symtom på ett enkelt och rättframt sätt. Stämningen är kärleksfull och språket är okomplicerat och levande. Johanna Nilsson har en mycket god förmåga att beskriva personers känslor på ett övertygande sätt. Boken hör till gruppen lättläst. Den är mycket läsvärd. 

Agneta Willans, BTJ

Helhetsbetyg 5

 

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone