Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sammanfattning, analys och recension av boken Kroppen håller räkningen: hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma
Isbn: 978-91-8951-065-4
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Religion Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: januari 2023
Length: 40 minuter

Ljudbok

Sammanfattning, analys och recension av boken Kroppen håller räkningen: hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

Detta är en oberoende och inofficiell svensk ljudbokssammanfattning, analys och recension av den miljonsäljande boken Kroppen håller räkningen: hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma, baserad på boken av dr. Bessel van der Kolk.

Den engelska originaltiteln är The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma.

Boken har sålt över 4 miljoner exemplar.

Har du inte tid, ork eller möjlighet att läsa eller lyssna på hela boken? Men vill du ändå kortfattat tillgodogöra dig innehållet? Det är därför vi på Bokförlaget Upsaliensis AB valt att göra dessa miniguider på böcker som ofta blivit miljonsäljare över hela världen. Vi ger dig snabb och enkel tillgång till kraftfull kunskap från bästsäljande fackböcker. Vi presenterar en kortfattad, praktisk sammanfattning i ljudboksform. Du kan ta till dig det väsentliga i en viktig bok på mindre än 40 minuter. En hel ljudbok kan ofta ta 5 - 20 timmar att lyssna på.

Det är viktigt att nämna att denna sammanfattning, analys och recension av boken inte har någon som helst anknytning till författaren till den ursprungliga boken; den är INTE kopplad till originalförfattaren eller utgivande förlag och detta är INTE originalboken. Den har inte för avsikt att ersätta originalboken utan hjälpa läsaren att förstå innehållet och få en kortfattad överblick.

INNEHÅLL

Traumatiserade människor finns överallt. I Sverige växer ett av fem barn upp i en familj med missbruk, 1–2 barn i varje skolklass mobbas under uppväxten och en av tio svenska kvinnor har någon gång i sitt liv utsatts för sexuella övergrepp.

Obehagliga upplevelser sätter sina spår i sinnet, känslorna och kroppen. Lidandet hos en traumatiserad person delas ofta även av närstående.

Modern forskning visar att den här typen av traumatiska upplevelser bokstavligen omformar både kropp och hjärna och försämrar de drabbades förmåga att känna glädje, engagemang, självkontroll och tillit.

De skador som orsakats av trauman kan repareras med hjälp av en rad olika metoder, som författaren beskriver i sin bok.

I boken Kroppen håller räkningen erbjuder traumaspecialisten dr. Bessel van der Kolk ett nytt perspektiv på trauma och går igenom innovativa behandlingar som öppnar nya vägar till återhämtning och skänker hopp om ett harmoniskt liv.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone