Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livet efter 40
Isbn: 978-91-7795-994-6
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Livet efter 40

Jakten på ett lyckligare åldrande!

Varför är 40-årskriser så pass vanliga att det till och med finns ett begrepp för dem? Varför får många män pinnben, platt röv och putmage när de blir äldre och vad kan man göra för att hålla kroppen i trim efter 40? Vad innebär en förstorad prostata och stämmer det att testosteronhalten sjunker hos män när de blir äldre? Och hur kommer det sig att bilden av en äldre man ofta är den av en ensam och vresig farbror?

Det finns en uppsjö av böcker om klimakteriet, hormoner och vad som händer i kroppen när kvinnor åldras. Men varför talas det så lite om mäns åldrande? Och finns det ens något som kan kallas för ett manligt klimakterium? Alla de här frågorna dök upp i Nisse Edwalls huvud i samband med att han själv passerade 40-strecket och krisen var ett faktum.

Han beslutade sig för att skriva boken Livet efter 40 en guide för män. I den skriver han om allt från vad som händer med kroppen när män åldras och hur man bäst sköter sina kort på arbetsmarknaden till hur man vårdar sina relationer och håller hjärnan i trim. Till sin hjälp har Nisse en rad framstående experter som vägleder honom i sökandet efter ett lyckligare åldrande.

NISSE EDWALL är skribent, programledare och poddare. Han började sin tv-bana våren 2006 genom att leda talkshowen Hej kom och hjälp mig på MTV. Han ledde sedan det direktsända underhållningsprogrammet Bingo Royale tillsammans med Mona Seilitz och Andreas Kleerup på lördagskvällarna i SVT. Även för radiolyssnare är han en bekant röst från program som Hångla med P3 och Ligga med P3 i Sveriges Radio. Tillsammans med psykologen Anna Bennich svarar han på relationsfrågor varje vecka i Nyhetsmorgons fredagspanel och därtill driver han den populära podcasten Pappapodden tillsammans med Manne Forssberg.

Röster om boken:

"Håller hög klass. Jag vill rekommendera den till alla mina manliga vänner, men även till våra älskade sambos och fruar." Bloggen Kalaskultur



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone