Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Föräldraguide vid separation : med barnet i fokus
Isbn: 978-91-7795-989-2
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Psykologi Hus & hem
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

Föräldraguide vid separation : med barnet i fokus

»Det är en innehållsrik, intressant och tankeväckande, men framför allt praktisk och konkret bok som är lättillgänglig och stöttande. Boken läses med fördel även av släktingar, pedagoger eller andra professionella som möter föräldrar och barn. Betyg 5: briljant.« Bibliotekstjänst

Men barnen då? Ny handbok ger praktiska råd vid skilsmässa eller separation.

När föräldrar separerar är det en stor utmaning inte bara för föräldrarna utan också för barnen, på ett praktiskt såväl som ett känslomässigt plan. Barn kan känna sig vilsna och otrygga medan många föräldrar mår dåligt och känner frustration och trötthet. Ofta är föräldrar också osäkra på hur de ska hantera saker och ting för att barnen ska må bra.

Marika Ekroth och Liselotte Mässing har skrivit en handfast guide som de själva länge har saknat i sitt arbete som auktoriserade familjerådgivare. De vill hjälpa föräldrar att hantera konsekvenserna av en separation med fokus på barnets situation. Boken visar hur föräldrar, genom att bli medvetna om vilka svårigheter som kan uppstå, kan agera så att barnen känner sig trygga, förstådda och värdefulla.

I boken skildras hur barns livssituation förändras av föräldrarnas separation, hur de kan känna och reagera, vilka dilemman de kan hamna i, vad som är viktigt för dem och vad man som förälder kan göra för att stötta. Författarna ger även konkreta tips på hur kommunikation och samarbete mellan föräldrar kan hanteras.

Boken innehåller även tips och råd kring boendeschema, hur man introducerar en ny partner och hur man tar hand om sig själv som separerad förälder. Det finns också avsnitt om konflikter, dysfunktionella relationer, bristande föräldraskap och vilket stöd som finns att få från samhället.

MARIKA EKROTH och LISELOTTE MÄSSING är båda socionomer, legitimerade psykoterapeuter och auktoriserade familjerådgivare. De har under många år arbetat med samtal och stöd till barn och föräldrar efter separation. Boken bygger på deras egna erfarenheter, men även på olika teorier samt svensk och internationell forskning.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone