Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Darwins resa genom Sverige Del 2
Isbn: 978-91-8073-024-2
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Resor & geografi
Tillgänglig sedan: oktober 2022

E-bok

Darwins resa genom Sverige Del 2

Bo Rudolfsson har tagit med sig sin golden retriever Darwin på en spännande och dramatisk resa med strandhugg i Sveriges alla 25 landskap. Darwins resa genom Sverige del 1 innehöll 65 berättelser och lika många finns i del två. Det är med allmogens ögon författaren beskriver olika människoöden och fantasikittlande sägner om människors relationer till jättar, troll och andra väsen. Darwin är med genom hela boken. Husse förklarar och berättar så att Darwin ska förstå och därför är språket lättsamt och lättillgängligt.

Vi får möta kvinnor som drabbades av häxprocesserna under 1600- och 1700-talen. Ibland beskrivs människor för deras godhets skull, ibland för deras grymhet. Författaren har en tydlig dramaturgisk idé i sitt berättande och låter ofta läsaren mötas av överraskning och förvåning i slutet av berättelserna.

Då Darwins resa genom Sverige del 1 utkom blev boken uppskattad av många som är intresserade av svensk historia och sägner. Husbilsägare fick en reseguide till nya och intressanta resmål och lärare kunde använda boken i sin undervisning för att ge elever nya perspektiv på svensk historia och gamla tiders folktro. I del två får vi fortsätta att följa Darwin på en lärorik resa genom Sverige.

Bo Rudolfsson har arbetat som lärare inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Det var i Gävle och Ockelbo han i 38 år undervisade i bland annat historia och religionskunskap. Dagen då pensionärslivet gjorde entré gavs möjlighet att förverkliga drömmen om att skriva böcker om sådant som varit ett stort livsintresse.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone