Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den röda nejlikan
Isbn: 978-91-8063-396-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2022

E-bok

Den röda nejlikan

1972. Den franska revolutionen har lett till ett skräckvälde. Vagnar rullar dagligen över kullerstensgatorna i Paris med giljotinens senaste offer.
En man - utrustad enbart med sitt förstånd och sin list - trotsar kallblodigt de franska revolutionärerna och räddar mängder av oskyldiga män, kvinnor och barn från att få sina huvuden avhuggna. Hans vänner och fiender känner honom bara som Scarlet Pimpernel, men den skoningslöse franske agenten Chauvelin har svurit på att avslöja hans identitet och ta honom till fånga.
Den röda nejlikan [The Scarlet Pimpernel, 1905] är ett rafflande historiskt drama som håller måttet än i dag. I översättning av Axel Essén.

EMMA ORCZY [1865-1947] var en ungerskfödd engelsk författare, ofta kallad Baronessan Orczy. Som ung konststudent i London träffade Orczy sin blivande make Montague Barstow. Tillsammans skrev de dramat Den röda nejlikan om den hemliga agenten Sir Percy Blakeney, utifrån en av Orczys noveller. Dramat nådde stor framgång på scen och Orczy skrev om det i romanform.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone