Jump to content
Cover for 1977
Isbn: 978-91-8063-372-7
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: September 2022
Narrator: Harald Leander
Length: 9 hours 3 minutes

Audiobook

1977

Andra boken i den hyllade Yorkshire-kvartetten

»David Peace romaner är starka, obehagliga skildringar av samhällets skuggsidor, berättade med ett driv och en stilistisk elegans som slår det mesta i deckargenren.« Yukiko Duke, Tidningen Vi

»Här gives ingen nåd. En nattsvart djupdykning i ofattbar, mänsklig ondska. Att boken bygger på verkliga händelser gör den inte precis mindre skakande.« Ingalill Mosander, Aftonbladet


Leeds. Söndagen den 29 maj 1977. Det händer igen.
Det är försommar, och hela stan är förväntansfull inför silverjubileet av drottning Elisabeths regeringstid. Men kriminalinspektör Bob Fraser och Jack Whitehead, som är reporter på The Post, har annat att tänka på. Någon rör sig på stadens gator, någon som dödar och lemlästar prostituerade kvinnor. Mördaren får snabbt smeknamnet »Yorkshire Ripper«, och både Fraser och Whitehead arbetar oförtröttligt - var och en på sitt håll - med att försöka få tag på honom.
Efterforskningarna kompliceras samtidigt av att de bägge männen själva är involverade i förhållanden med prostituerade.
I takt med att sommaren fortskrider accelererar antalet mord - och Fraser och Whitehead misstänker att mer än en mördare kan vara i farten.
I översättning av Rebecca Alsberg.

DAVID PEACE [f. 1967] växte upp i Yorkshire på sjuttiotalet. 1977 är den andra boken i den kvartett kriminalromaner som fått det samlande namnet »Yorkshire-kvartetten« [»Red Riding Quartet«].

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone