Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vem där?
Isbn: 978-91-7853-209-4
Förlag: A Nice Noise
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2021
Uppläsare: Malin Mases Arvidsson
Length: 39 minuter

Ljudbok

Vem där?

VINNARE AV NOVELLTÄVLINGEN HALLOWEEN SCREAM 2021

Finns det hemligheter som är så mörka, så farliga att du inte kan dela dem med din bästa vän? Eller ens erkänna dem för dig själv?

Ellie och Louie är oskiljaktiga. Best friends for life, i ordens rätta bemärkelse. Det finns ingen som kan komma emellan dem. Eller …? Någon betraktar dem på nära håll. Någon som vet allt. Är beredd att göra allt. Faran lurar strax under ytan. Betydligt närmare än någon av dem tror…

 

Juryns motivering

Emma Pettersson bygger med sin novell Vem där? lugnt och metodiskt upp en kuslig stämning som får oss att vilja tända lampan för att försäkra oss om att vi verkligen är ensamma i rummet. Hon håller oss i ovisshetens grepp ända till slutet och låter oss på ett finurligt sätt veta vem som faktiskt är där.

 

Om författaren

Emma Pettersson, fd Dahlkvist, är född 1983 i Boden. Idag arbetar hon som skolkurator och bor sedan femton år tillbaka på Gotland tillsammans med sin familj.

Som barn knappade hon sida upp och sida ner på sin pappas skrivmaskin, men sedan dess har författardrömmarna legat i dvala. Tills nu…

 

Om uppläsaren

Malin Mases Arvidsson adopterades från El Salvador och är uppvuxen i Sollentuna. Efter bliven musikalartist på Balettakademin och examen från Teaterhögskolan i Göteborg 2006, har hon jobbat vid bla Stockholms Stadsteater, Kungliga Dramatiska Teatern, Teater Galeasen och i flertalet film- och TV-produktioner.

Med Vem där? Debuterar hon som ljudboksinläsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone