Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rymlingen och halvdraken
Isbn: 978-91-7813-250-8
Förlag: Lilla Piratförlaget
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Rymlingen och halvdraken

Inne i grottan, dit explosionen kastat honom, reste sig en naken pojke med silvervitt hår. Vackra vita drakfjäll täckte hans bröst och armar. Han förde händerna till ansiktet och kände förundrat på det. Mamma, vad har du gjort med mig? skrek Alexej.

Sen han var liten har draken Alexej fått höra en enda sak: Han måste skydda sin ofödda syster Nadja. När ägget med Najda stjäls, måste Alexej göra allt för att rädda henne. Därför förvandlar hans mor honom till människa. Men något går fel ... Alexej blir drake i mänsklig skepnad, en halvdrake. Som tur är stöter Alexej på Valentina, en skeppsflicka som rymt hemifrån. Tillsammans möter de faror och motgångar, och lär samtidigt känna varandra, men framför allt sig själva. Valentina och Alexej: Rymlingen och halvdraken.

Patrik Bergström briljerar i fantasyäventyret Rymlingen och halvdraken. Det är action och äventyr, men också en berättelse om att frigöra sig från sina föräldrar och hitta sig själv i en förvirrande värld. Boken är illustrerad av Peter Bergting -- med magiska färgbilder som förhöjer läsäventyret!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone