Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Arnulf
Isbn: 978-87-2684-849-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Arnulf

Den unge vikingen Arnulf är vild som örnen och vargen – därav hans namn. Han längtar efter att ge sig ut på färd och utföra stordåd, men hans drömmar omkullkastas när brodern Helges skepp återvänder till hembygden Egilsund utan stora delar av sin besättning. I sorg och frustration gör sig Arnulf skyldig till både missuppfattningar och grova brott, varpå han tvingas fly för sitt liv tillsammans med den norska trälen Toke. I all hast lämnar han både sin familj och den stora kärleken Frejdis och ger sig ut på en minst sagt tumultartad plundringsfärd. Det blir en farlig och dramatisk resa, kantad av kungliga möten, blodiga strider och livsavgörande val.

Arnulf är en fasansfull och hisnande äventyrsroman, tillika historiskt porträtt av Vikingatiden. En tid då vänskap och släktband var av största vikt och då överlevnad ständigt krävde hård ansträngning.

Detta är första volymen i den kritikerrosade sagan om vikingen Arnulf.

S. C. Pedersen (1967-) är en dansk författare och musiker. Hon skriver historiska romaner om såväl vikingatiden som medeltiden. De fiktiva händelserna och karaktärerna i serien om Arnulf bygger på grundlig forskning och historisk fakta.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone