Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vredens dag
Isbn: 978-91-7789-824-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2021
Uppläsare: Björn Bengtsson
Length: 16 timmar 17 minuter

Ljudbok

Vredens dag

Torsdagen den 8 augusti 1973 blir Simon Krezensky överfallen på öppen gata i Stockholm. Gärningsmännen tvingar in honom i baksätet på en bil. De bakbinder honom, trär en huva över hans huvud och för honom till ett fritidshus, av ljudet och dofterna att döma beläget inte långt från Arlanda. Han utsätts inte för några våldsamheter, utan behandlas tvärtom ganska väl. När Simon börjar samtala med några av de som ligger bakom kidnappningen växer en sällsam vänskap fram.

Stämningen i huset är klaustrofobisk och kidnapparna verkar alltmer desperata, samtidigt som en insatsberedd polisstyrka mullrar i bakgrunden. Vem är den kidnappade mannen egentligen, och hur kommer det sig att han känner så stor samhörighet med en av de kvinnliga kidnapparna? Svaret finns i något som hände 1944 i Polen. Något som den kidnappade mannen har ägnat trettio år att glömma.

Vredens dag är en skrämmande och skarpsynt berättelse om människors utsatthet, mod och motstånd. Den handlar om ett krig som aldrig tog slut, och om en dag utan plats i almanackan. En vredens dag.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone