Jump to content
Cover for Snöblomma och den hemliga solfjädern
Isbn: 978-87-2676-298-3
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: June 2021
Narrator: Anna Thiam
Length: 12 hours 44 minutes

Audiobook

Snöblomma och den hemliga solfjädern

I 1800-talets Kina finns det bara en väg framåt för den som fötts till kvinna. Små flickor vet precis vad framtiden har att utvisa. Var och en måste de bli den perfekta hustrun - och den perfekta hustrun föder friska söner.

Det är under dessa omständigheter som Lily växer upp i Hunanprovinsen. Som barn paras hon ihop med Snöblomma, en flicka som fötts under samma stjärntecken i en annan provins. De blir laotong - likasystrar. Med hjälp av brevväxling via en solfjäder och ett hemligt språk växer sig deras vänskap allt starkare. Deras uppväxt präglas av delade erfarenheter, som att få fötterna plågsamt bundna, och senare i livet delar de samma oro över giftermål och mödraskap. Men en dag händer något som förändrar allt. Efter år av delad glädje och sorg kommer ett svek som totalt omkullkastar den ena kvinnans liv. Finns det någonsin möjlighet till försoning?

'Snöblomma och den hemliga solfjädern' är en gripande historisk skildring av två kvinnliga själsfränder som lever under den sista kinesiska kejsardynastin. Boken har även filmatiserats och filmen med samma namn utkom år 2011.

Lisa See, född 1955, är en amerikansk författare från Los Angeles. Hon har kinesiskt påbrå på sin pappas sida, något som har präglat både hennes liv och karriär.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone