Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jord och gudar
Isbn: 978-91-2717-187-9
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Jord och gudar

En fredagseftermiddag när Maria Küchen kommer hem har rörmontörer grävt en djup grop utanför hennes ytterdörr. I gropen upptäcks ett skelett. Det visar sig att man har råkat hitta en tusen år gammal grav.

När arkeologen går för dagen täcks graven med en presenning. Maria kan inte sluta tänka på den döda. I hennes fantasi stiger fiktiva gestalter ur det förflutna fram: den välmående borgarhustrun Sigrid, den fattige munken Mikael och slutligen även människan från medeltidens början vars kvarlevor faktiskt ligger blottade i den öppna graven utanför hennes hem.

Jord och gudar utspelar sig under tre dagar i oktober: fredag, lördag, söndag. En lucka i tiden öppnar sig. Vilka har levt här före oss?

Maria Küchen avsöker jorden myllan ur både ett existentiellt och biologiskt perspektiv: allt vi har och äter kommer ur jorden och allt liv hänger ihop.

I allt snabbare takt undergräver vi förutsättningarna för vår egen existens. Klimat och odlingsmarker är akut hotade. Jord och gudar är en meditation över det förflutna men också en reflektion om vår framtid och planetens ekologiska kris.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone