Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lenins guld
Isbn: 978-91-9856-884-4
Förlag: Design Sundsvall
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: februari 2021
Uppläsare: Magnus Tyrgrim
Length: 5 timmar 60 minuter

Ljudbok

Lenins guld

På senvåren 1917 reser ett plomberat tåg genom Sverige från Malmö till Haparanda. Ombord på tåget finns den ryske revolutionären Lenin med sina närmaste medarbetare på väg mot St Petersburg och den väntande oktoberrevolutionen. Med på tåget finns
också en större skatt bestående av minst 26 miljoner tyska mark i rent guld.
Någonstans längs den långa resan genom Sverige skiljer en av Lenins medarbetare av en del av skatten. Något som många år senare leder till en lika oväntad som sanslös jakt, inte bara på guldet, utan också på dess beskyddare.
I centrum står fotografen Anders Kävström från Sundsvall som av en slump hamnar mitt i det ryska spionnät som vakar över guldet. Eller rättare sagt över den enda per-son som vet var skatten finns.
När ett oväntat paket dyker upp hos fotografen hemma i Sverige kan han inte motstå frestelsen att följa de dolda spåren i försändelsen. Trots att det ser ut som om paketet färdats i flera decennier och varv runt jorden. Spåren leder till en lika halsbrytande som osannolik händelseutveckling, både på den ryska landsbygden och i den ryska huvudstaden … men också i huvudpersonens egen historia och känsloliv.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone