Jump to content
Cover for Inkaportalen: genom tid och rum
Isbn: 978-91-8922-371-4
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: September 2020
Narrator: Nina Söderlund
Length: 3 hours 40 minutes

Audiobook

Inkaportalen: genom tid och rum

Annika blir uppsagd från sitt jobb som laborant, men ärver strax därpå en lägenhet och en större summa pengar av sin excentriska faster Karin. I en bokhylla hittar Annika en dagbok, en guldmedaljong och ett brev från fastern med en uppmaning att ta sig till Peru för att träffa Miguel, en peruansk guide.

Med dagboken och guldmedaljongen i bagaget beger Annika sig till Peru för att hitta Miguel och besöka de platser som fastern beskriver. Men vem är Miguel egentligen? Och kommer Annika att lyckas med uppmaningen att ta sig genom en tidsportal i Machu Picchu och komma tillbaka till Inkariket?

Denna intressanta roman blandar nutid med fantasyelement och skildrar samtidigt intressanta historiska fakta om inkatraditionen. Författarinnan Britta Hedén är utbildad beteendevetare med ett intresse för forntida kulturer. Efter flera resor till Peru, där hon träffat antropologer samt även Q’eroindianerna, vilka sägs vara bärare av den gamla inkatraditionen, fascinerades hon av den kunskap och naturskönhet hon hade funnit där. Inkaportalen – genom tid och rum är hennes debutroman.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone