Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Samtal med en kakelvägg
Isbn: 978-87-2642-325-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Samtal med en kakelvägg

Lars Hesslind har hittat en oväntad samtalspartner inne på en cafétoalett. Mot kakelväggen studsar idéer om rätten till det egna tänkandet och vikten av att värna om språket och barnen. När han som mobbad trettonåring får rådet att "ta honom med orden" upptäcker Lars Hesslind kraften i det verbala. Anekdoter från barndomen i Göteborgs arbetarkvarter blandas med insikter från de många föreläsningar som han har hållit för barn och unga i hela Sverige. Börja med barnen, var öppen och, framförallt, läs och låt dig inspireras.

Författaren, folkbildaren och debattören Lars Hesslind (1935–2010) skrev ett trettiotal romaner, barnböcker och läroböcker. Han gjorde också manus för tv, radio och film, och engagerade sig för barn med läs- och språksvårigheter. Uppväxten i ett fattigt arbetarkvarter i Göteborg kom att prägla hans författarskap. År 1983 startade han Författarskolan i Marstrand där han var rektor fram till sin bortgång.

I sina kakelväggssamtal för Lars Hesslind en intressant diskussion om psykiskt välbefinnande och hjärnans inverkan på kropp och själ.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone