Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Röda hingsten : bröderna Perry på nya äventyr
Isbn: 978-87-2634-237-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: januari 2020

E-bok

Röda hingsten : bröderna Perry på nya äventyr

Alan och Benny är ute på ridtur när de får syn på spår i marken. Det är hovavtryck, men från hästar utan skor. Pojkarna blir uppspelta – det måste betyda att en flock vildhästar är i närheten. Efter att ha följt spåren får de tillslut syn på flocken, men det är speciellt en häst som Alan inte kan slita blicken ifrån. Det är en röd fuxhingst, den vackraste häst Alan någonsin sett. Ett begär tänds i hans bröst. Han måste fånga in denna häst och göra honom till sin egen.

Uno Modin (1905-1969) började sin författarkarriär som politiskt aktiv journalist då han skrev om socialism och arbetarrörelsen, texter som under Modins samtid blev viktiga skrifter. Journalistkarriären utvecklades senare till en författarkarriär. Modin har skrivit mycket böcker för barn- och ungdomar och har dessutom suttit som ordförande för Sveriges Ungdomsförfattarförbund.

Bröderna Perry, Alan och Nick, är boskapsskötare – cowboys. Det är ett hårt arbete, men de trivs med att sitta i sadeln och rida över prärien. Det är dessutom ett jobb som ofta leder till spännande, och ofta farliga, äventyr.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone