Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Sluta med kaffe
Isbn: 978-91-9859-419-5
Förlag: Bokförlaget Upsaliensis AB
Kategori:
Pedagogik Filosofi Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: december 2019
Uppläsare: Rolf Jansson
Length: 41 minuter

Ljudbok

Sluta med kaffe

För mycket kaffe? Koffeinberoende? Sluta med kaffe!

Ljudboken har producerats i samråd med  leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Vad är det du inte kan vara utan på morgonen? Blir du helt konstig om kaffet skulle vara slut? Har du ofta vägarna förbi kaffeautomaten på jobbet? Drabbas du ibland av ett enormt kaffesug? Kan du få huvudvärk, bli lätt irriterad, bli nedstämd eller få svårt att koncentrera dig, om du inte får en kopp kaffe? Har du försökt, men inte kunnat sluta med kaffe? Om du svarar ja på flera av dessa frågor så kan du ha blivit koffeinberoende.

Kaffe innehåller koffein. Och oavsett om kaffeproducenterna vill medge det eller inte så är det en drog, en psykoaktivt centralstimulerande drog. Men även om vi pratar om koffeinberoende så är kaffe inte beroendeframkallande i klassisk mening. Det krävs en konsumtion på 80 - 100 koppar om dagen för att det ska bli allvarliga följder av kaffekonsumtionen.

Kaffe stimulerar stresshormonerna adrenalin och kortisol

Det finns forskning som visar att avstående från kaffe under en vecka sänker blodtrycket, man får en sjunkande adrenalinnivå och dessutom känner man sig mindre stressad. Att kaffe stimulerar utsöndringen av stresshormonerna adrenalin och kortisol kan på längre sikt leda till ett sämre immunförsvar.

Kaffe kan störa sömnen

Kaffe har en uppiggande effekt. Detta medför att insomning, sömndjup och längden på sömnen kan komma att påverkas.

Kaffe kan orsaka ångest, irritation, hjärtklappning och även panikattacker hos känsliga personer

Den som har anlag för oro och ångest har ofta för mycket stress i sina liv. Koffein verkar på samma sätt som stress; hjärtverksamheten ökar, blodtrycket stiger och stresshormonerna stimuleras. Kaffe kan enligt viss forskning minska hjärnans nivåer av GABA (gamma-amino-smörsyra), som är en signalsubstans och aminosyra. GABA fungerar lugnande för hjärnan och alltför låga nivåer kan leda till ångest och panikattacker.

Tänk dig hur det skulle vara att:
- kunna få kraft att lösgöra dig från suget och begäret efter kaffe!
- sluta tänka på kaffe!
- utveckla känslor som ger dig frihet och kontroll!
- få mer styrka för att kunna sluta dricka kaffe och förbli fri från ditt koffeinberoende!
- vara en stolt icke-koffeinist och känna mindre stress i din tillvaro!

Självhypnos är inte en mirakelkur för att få någon att sluta dricka kaffe. Alla är olika och svarar olika. Men, hypnoterapi kan åstadkomma förändringar djupt ner i ditt undermedvetna (omedvetna jag) - platsen där dåliga vanor formas. Det beror på att suget att dricka kaffe finns ofta rotat på ett djupt plan - mycket djupare än vad vårt medvetna jag är medveten om.

Hälsoprodukter och sportprodukter på nätet. Gå till Hälsobutiken.net

Hypnoterapi är en utmärkt metod för att sluta dricka kaffe. Hypnoterapin angriper ditt undermedvetna. Oavsett hur många gånger du försökt att sluta med kaffet, så kan du göra det nu, och den här gången kommer du att lyckas.

Denna inspelning aktiverar den obegränsade kraften i ditt undermedvetna. De Theta-vågor (ljudvågor med en viss frekvens) som lagts in triggar din hjärna till att bli hyper-mottaglig för anpassad hypnotisk påverkan. Din önskan om att sluta med kaffe pressas in i ditt undermedvetna.

Med hjälp av hypermodern teknik och finjusterade ljudvågor förs din hjärna in i ett mottagligt medvetandetillstånd för att du på bästa sätt ska kunna tillgodogöra dig den beteendeförändring som du önskar.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone