Jump to content
Cover for Sveriges historia - från forntid till nutid
Isbn: 978-91-7469-321-8
Publisher: Ordalaget Bokförlag
Category:
History
Accessible since: December 2019

E-book

Sveriges historia - från forntid till nutid

"Utmärkt för den som snabbt vill orientera sig. Alla fina illustrationer och kartor bidrar till att väcka intresse och förståelse för vårt förflutna." Clio

"Boken är rikt och vackert illustrerad... som helhet är boken läsvärd" Bibliotekstjänst, Tord Rönnholm

Följ med till vikingatåg, medeltida fejder, stormaktstid och 1900-talets folkhem. Här är hela Sveriges historia, flödande rikt illustrerad med bilder och kartor i färg.

Bokens författare Peter Olausson, som tidigare skrivit flera böcker om historia, tar avstamp i stenåldern och berättar medryckande och initierat om kungar och krigståg, om epidemier och bränder, om folkskola och folkrörelser. I elva kapitel, ett för varje sekel, får vi läsa välskrivna och underhållande texter om allt det som skapat dagens moderna Sverige.

I separata avsnitt fördjupas vissa skeenden. Lär dig mer om sjukdomarnas historia, om stadsbränder och bilism, om handelns utveckling och om hur vi levde förr. Författaren slår hål på en del historiska myter och har några kontrafaktiska resonemang (om vad som hade hänt om inte en viss händelse inträffat). Varje kapitel avslutas med en detaljerad kronologi över årtal. Sist i boken ett fylligt register.


Boken är granskad av Sven Lilja, professor emeritus i historia vid Stockholms universitet.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone