Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Historien om New York
Isbn: 978-91-7789-007-2
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: december 2019

E-bok

Historien om New York

»Det är en oerhört rik text, full av människor och gängslagsmål och små och stora uppror … Ett myller av öden stiger ur boken och blir en alldeles egen gestaltning av det mångfacetterade New York.« Dagens Nyheter

Världens huvudstad. Staden som lockar miljontals turister varje månad. Platsen som svenskar har ett djupt kärleksförhållande till. New York är våra drömmars stad. Men hur mycket känner vi egentligen till om metropolens mångskiftande historia?

I sin nya bok tecknar den tidigare New Yorkbon Henrik Berggren ett personligt porträtt av stadens 400-åriga historia. Skildringen tar avstamp i den lilla holländska handelskolonin Nieuw Amsterdam, som så småningom blir ett av världens absolut viktigaste maktcentrum.

Henrik Berggren kombinerar historikerns djupa kunnighet med journalistens medryckande språk. Han levererar en fängslande och myllrande berättelse om invandrare från alla världens hörn, politiska revolutionärer, djärva entreprenörer, kapitalistiska rövarbaroner, nydanande konstnärer och framstående intellektuella.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone