Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den svarta hingsten
Isbn: 978-87-7183-473-4
Förlag: Viatone
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Den svarta hingsten

Walter Farley (1915-1989) var en amerikansk författare, som främst skrev hästböcker för barn. Han är särskilt känd för den internationella bestsellerserien om den svarta hingsten med Den svarta hingsten (1941) som första bok i serien.

När den 17-åriga Alec är på väg hem till USA, efter ett besök hos sin farbror i Indien, förliser båten och Alec överlever endast på grund av att han tar tag i grimman på en stor svart vild arabhingst, som drar dem båda, som enda överlevande, i land på en öde ö. Alec och den vilda hingsten är beroende av varandra på ön och långsamt bygger de upp en tillit och en oskiljaktig vänskap mellan varandra. Den svarta hingsten litar så mycket på Alec att han lyckas få hingsten ombord på båten, när de så småningom upptäcks av ett förbiseglande skepp. Tillbaka i USA hittar Alec en stallplats åt Svarten och i samarbete med Henry, en pensionerad jockey, börjar de i hemlighet att träna Svarten för kapplöpning, efter att Henry har konstaterat att han besitter otroliga krafter. Det visar sig dock inte vara lätt att få med Svarten i en kapplöpning och deras försök leder till en rad dramatiska händelser innan de lyckas, på ett ovanligt sätt, att få honom att löpa mot några av världens snabbaste hästar.

Den svarta hingsten har sålts världen över och filmatiserades i en prisbelönad film 1979 producerad av Francis Ford Coppola. 1983 följdes den upp av en filmatisering av den andra boken i serien: Svarta hingsten kommer tillbaka. 1990-1993 kom filmerna ut som TV-serie. Böckerna om den svarta hingsten hör till de klassiska hästböckerna, som läses om och om igen av nya generationer hästintresserade.

“Den svarta hingsten är nog århundradets mest berömda fiktiva häst.” – The New York Times

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone