Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Psykedelisk renässans : Den nya vetenskapen om medvetandet, döden, beroende, depression och transcendens
Isbn: 978-91-7819-291-5
Förlag: Fri Tanke Förlag
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Psykedelisk renässans : Den nya vetenskapen om medvetandet, döden, beroende, depression och transcendens

När LSD upptäcktes på 1940-talet tycktes det för forskare och läkare utgöra startpunkten för en psykologisk revolution. De psykedeliska substanserna föreföll inte bara kunna sprida ljus över medvetandets mysterier utan också ge lindring mot missbruk och psykiskt lidande.

På 1960-talet ledde en omfattande spridning av LSD, ”magiska” svampar och andra psykedeliska substanser till en motreaktion och all forskning förbjöds. Men inte alla lät sig tystas. Under senare år har forskningen gradvis återupptagits och vetenskapliga artiklar har publicerats om dessa medels potential. Kan dessa substanser, givna under kontrollerade former, bota depressioner och missbruk, lindra ångest i livets slutskede eller rentav förbättra människors liv?

I Psykedelisk renässans ger sig den amerikanske journalisten Michael Pollan ut på en hisnande resa i de psykedeliska substansernas historia och praktik, möter den nya generation av forskare som idag står i frontlinjen och tar del av neurovetenskapens senaste landvinningar.

Är världen redo att omvärdera psykedeliska substanser och släppa fördomarna?

”Förutsägbart nog lyckas Michael Pollan gör det omöjliga: Han får att tappa förståndet att låta som det sundaste någon kan göra.” —Tom Bissell, The New York Times


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone