Jump to content
Cover for Ett år av vila och avkoppling
Isbn: 978-91-7781-781-9
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: September 2019

E-book

Ett år av vila och avkoppling

Vald till en av årets bästa böcker av New York Times

»Gnistrande litteratur. Som få andra lyckas Ottessa Moshfegh skildra livet som en trång och smutsig bur, och samtidigt få mig att frusta av skratt.« Johanna Frid, DN

»Ottessa Moshfegh är utan jämförelse den mest intressanta samtida amerikanska författaren.« The New Yorker

Hon har allt. Hon är ung, snygg, smal, hon är nyutexaminerad från Columbia, lever på ett stort arv och har en lägenhet på Manhattan. I New York år 2000 står den moderna världen på sin absoluta topp, allt är tillgängligt, och det gäller att utnyttja dygnets timmar till max. Att sova, i stället för att arbeta eller njuta, betraktas som svaghet. Men samtidigt skrivs sömntabletter ut som godis. 
Då bestämmer hon sig - efter att ha fått sparken för sina timslånga tupplurar på jobbet - för att sova bort ett helt år. Kanske är kemisk dvala den enda utvägen ur en speedad samtid? En sak är säker: hennes psykiatriker hjälper gärna till. 
Ett år av vila och avkoppling är en skruvad sedeskildring, en undersökning av dygd och och moral i en tid när allt är tillåtet men ingen frihet finns. 

OTTESSA MOSHFEGH är en amerikansk författare från New England. Hennes första roman, Eileen, hyllades unisont i pressen, vann en PEN Hemingway Award i kategorin »Bästa debutroman« och nominerades till både Man Booker Prize och National Book Critics Circle AwardEtt år av vila & avkoppling [My Year of Rest & Relaxation, 2018] Ottessa Moshfeghs senaste roman - valdes till en av årets bästa böcker av New York Times

»En av de bästa böcker jag läst i år.« Sandra Beijer 

»Ottessa Moshfegs lysande prosa når nya höjder.« New York Times Book Review 

»Ett illasinnat, varmhjärtat mästerverk.« The New York Post 

»Årets bästa bok, jag älskade den!« Tovas bokklubbLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone