Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det lungsjuka huset
Isbn: 978-95-2333-261-4
Förlag: Förlaget M
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: september 2019
Uppläsare: Matilda Gyllenberg
Length: 6 timmar 30 minuter

Ljudbok

Det lungsjuka huset

Huvudpersonen i Matilda Gyllenbergs debutroman har fått mycket av livet, men känner sig ändå lurad. Hon iscensätter en tjusig tillvaro för sig själv, sin man och deras omhuldade dotter, i ett hus som hon försöker inreda till perfektion. Men bakom den vackra fasaden döljer sig besvikelser, hemligheter och svek. Varför vill hennes grannar aldrig tala om det förflutna? Vad döljer sig i husbolagets protokoll, som hålls hemliga för de boende? Och vem var kvinnan som dök upp i husbolaget tillsammans med sin sjuåriga son, bara några år efter att husen byggdes?

Bit för bit avtäcks bilden av Hild, som genom en kvarglömd dagbok tar plats i berättarens liv. Familjevardagens monotoni vävs långsamt samman med det förflutna, och allt mer skrämmande händelser uppdagas. Vad är det värsta som kan hända en förälder?

Det lungsjuka huset är en berättelse om instängdhet och om förväntningar utifrån och inifrån. Om att slitas itu av behovet av trygghet och längtan efter frihet. Och om att tiderna inte har förändrats så mycket som vi kanske önskar.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone