Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Regisserade eget skådespel
Isbn: 978-87-2603-864-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2018

E-bok

Regisserade eget skådespel

På våren 1988 inträffade två omfattande bränder i Helsingfors, båda i stora hotell i centrala staden. Brandkåren lyckades släcka bränderna redan i inledningsfasen, men de kunde mycket lätt ha förvandlats till katastrofer.
Den skyldige bakom bränderna visade sig vara en ung man. Han hade ansökt om att komma in på regissörslinjen på Teaterhögskolan och hade klarat sig ända fram till inträdesprovets sista avsnitt, men hade trots allt blivit utan studieplats.
Var det möjligen av besvikelse över detta som han bestämde sig för att 'både skriva och regissera' ett alldeles eget skådespel. Skådespelet uppfördes till all lycka i bara två huvudföreställningar, däremot följde desto fler små 'sketcher'. Huvudrollen behöll den unge mannen hela tiden för sig själv.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone