Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjernobyl
Isbn: 978-87-2613-352-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2018
Uppläsare: Dan Bratt
Length: 1 timme 39 minuter

Ljudbok

Tjernobyl

Få människor i Sverige står idag frågande inför namnet Tjernobyl. Så gott som alla vet att det är namnet på en stad i Sovjetrepubliken Ukraina vars kärnkraftverk en vårdag 1986 drabbades av en fruktansvärd katastrof som gav genljud över hela världen, skakade hela samhället i dess grundvalar och medförde svåra följdverkningar även för andra länder, inte minst Sverige.
Mellan den 15:e och 21:a februari 1987 hade den svenska överingenjören Kaare Brandsjö, Svenska brandförsvarsföreningen, Stockholm, tillfälle att på plats studera räddningstjänsten och de katastrofmedicinska åtgärder som sattes in efter olyckan. Polismästaren Lars Nylén berättar här om hur katastrofen först blev känd i Sverige och i resten av världen, och om Brandsjös redogörelse från platsen.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone