Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för I skuggan av Nathan: texter av Helge Söderblom
Isbn: 978-91-7697-685-2
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2018
Uppläsare: Håkan Julander
Length: 22 timmar 13 minuter

Ljudbok | 28 dygns lånetid

I skuggan av Nathan: texter av Helge Söderblom

Vem var han, Helge Söderblom, som dog den 7 januari 1932 på Ulleråkers mentalsjukhus i Uppsala, dagen före sin 36-årsdag? Bara ett halvår tidigare hade hans berömde far ärkebiskopen Nathan Söderblom gått bort och landssorg utlysts.
I Helges texter möter vi en skicklig stilist och träffsäker berättare, en skådespelare och posör, men också en man med ett barns bekräftelsebehov sida vid sida med en djup klarsynthet när det gäller hans eget och familjens liv. Han brottas med en sexualitet som inte accepteras och livsval som inte får göras i den påpassade ärkebiskopsfamiljen.
 Omi Söderblom som är barnbarn till Helge sökte efter information om en farfar som det var märkligt tyst om under hennes uppväxt, och på besynnerliga vägar blev hon ägare till en ask med hans papper. Till Helges texter har Omi Söderblom skrivit en introduktion och analys av det hon funnit under sitt sökande.
I Skuggan av Nathan är en mycket gripande biografi om en av vår tids största familjedramer.

”Det skär genom märg och ben att läsa Helge Söderbloms beskrivning av sin egen korta och smärtfyllda levnad.” – Maria Schottenius, Dagens Nyheter


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Smartphone