Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Fenomenet Ingvar Kamprad
Isbn: 978-91-8884-911-3
Förlag: Ekerlids Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2018

E-bok

Fenomenet Ingvar Kamprad

 

Ingvar Kamprad är smålänningen som möblerade världen. Framgången gjorde honom till en ikon bland företagare – inte bara i Sverige.

 

Han var en känslomänniska, och i centrum stod hans familj, i första hand barnen och hustrun Margaretha. Men till sin familj räknade han också medarbetare, leverantörer och inte minst kunderna. Och inte sällan fick den första familjen stå tillbaka för den andra.

 

I boken möter vi människan Ingvar Kamprad. Vi följer honom genom hans livsresa och lär känna hans drivkrafter.  Hans liv kantades av stora framgångar, men också av kriser.

 

Författaren har diskuterat fenomenet Ingvar Kamprad med medarbetare, vänner och politiker som alla öppenhjärtigt delar med sig av sina personliga berättelser om Ingvar som vän och arbetskamrat. Ikeas koncernchef Jesper Brodin, styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer, Per Eggenes, vd för Ikea Foundation, och vännerna Göran Grosskopf och Sven-Erik Bucht är några av dem som har bidragit till denna bok.

 

Resultatet har blivit en levande berättelse om en extraordinär människa, som blev en legend redan under sin livstid.

 

Anders Ström är författare och skribent med fokus på människor, ekonomi och investeringar. Som skribent har han porträtterat en lång rad näringslivspersonligheter, från Petter Stordalen och Cristina Stenbeck till Donald Trump. Han har studerat på Kulturvetarlinjen i Stockholm och har en MBA vid Handelshögskolan från 2010. Han har tidigare bland annat givit ut boken Sveriges mäktigaste familjer: företagen, människorna, pengarna.

 

 

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone