Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I hasardens huvudstad: Monte Carlo-noveller
Isbn: 978-87-1195-487-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: september 2018

E-bok

I hasardens huvudstad: Monte Carlo-noveller

Nio noveller som handlar om olika människors upplevelser och öden i hasardens huvudstad Monte Carlo. Samtliga noveller bygger på människor som Heller mött under sin tid i Monte Carlo; den festlige ungerska greven Borgacz, den svenske före detta godsägaren Eneberg som spelat bort allt på roulette och den före detta italienske marinofficeren Origoni, som förtrollat Heller med berättelser från hela världen. Men en dag grips han av polisen och sista gången Heller ser honom är han fastkedjad med järnlänkar i Monacos stadspark.
De nio novellerna är Monte Carlo i korthet; Bondtur; För oss finns ingen väg från hemmets dörr; Spökruletten; Greve Borgacz berättelser; Kaka söker maka; Och ulvar skola ligga bland fåren; Herr Rosenerz (från hamburg?) och Hur försynen luggade Adamsson.
I hasardens huvudstad är Frank Hellers debutroman.

Frank Heller (pseudonym för Gunnar Serner) (1886-1947) var en svensk författare. Han är mest känd som underhållningsförfattare, men har även skrivit reseskildringar och lyrik. Störst framgång fick Serner med noveller och romaner om äventyraren/detektiven/gentlemannatjuven Filip Collin, alias professor Pelotard.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone