Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lex Demos
Isbn: 978-91-7577-822-8
Förlag: Visto förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juli 2018
Uppläsare: Staffan Gullsby
Length: 9 timmar 35 minuter

Ljudbok

Lex Demos

Nästan ett år har gått sedan händelserna i Lex Domini och alla förefaller ha en åsikt om kirurgen Sebastian Ekberg. Somliga positiva, andra med betydligt mörkare omdömen. Uppmärksamheten är dock besvärande och längtan bort gör sig allt mer påmind. Inte underlättar det av att någon eller några dessutom är fast beslutna att sätta dit honom som skyldig till ett par dödsfall som inträffar.

Sambon Marie och vännen Ove gräver i fallet för att rentvå Sebastian. De möter blind tro, farliga övertygelser och det mänskliga behovet av att ha någon att skylla på. Uppfattningen om att sitta inne med den absoluta sanningen, oavsett hur sann den egentligen är, verkar finnas hos många. Såväl bland läkarkollegor som frikyrkokristna och journalister. Och inte minst hos landstingspolitiker. Alla behöver de en syndabock som kan bära deras tillkortakommanden.

Lex Demos är den fristående fortsättningen av Lex Duplex och Lex Domini. Den rör sig i miljöer där övertygelsen om att ha rätt är stark och berör hur tankar, åsikter och beteenden kan påverkas i sådana sammanhang. Det är en rättfram skildring av det mänskliga beteendets mörkare sidor. Staffan Gullsby är läkare, civilekonom och logistikingenjör. Lex Demos är hans tredje och avslutande roman i trilogin om kirurgen Sebastian Ekberg.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone