Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pics or It Didn´t Happen : bilder som bannlysts från Instagram
Isbn: 978-91-8868-134-8
Förlag: MiMa Förlag
Kategori:
Samhälle & politik Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: maj 2018

E-bok

Pics or It Didn´t Happen : bilder som bannlysts från Instagram

»En fotografisk resa genom sex, nakenselfies, kroppsuppfattningar och mens. Och allt är vackert.« Dazed

Instagram har en strikt policy för vad som får och inte får publiceras: inget naket, halvnaket eller utmanande. Om någon lägger upp bilder som går utanför ramarna tas de helt enkelt bort - och särskilt gäller det bilder på helt vanliga kvinnokroppar.
I den här boken har Instagramstjärnorna Arvid Byström (fotograf och konstnär) och Molly Soda (konstnär) samlat över 250 av de bannlysta bilderna. Med censurerade foton från både okända och välkända instagrammare - som Petra Collins, Rupi Kaur, Amalia Ulman, Lina Scheynius och Harley Weir - har de satt ihop en skarp, vacker och tankeväckande helhet.
Pics or It Didn t Happen är inte bara en av de senaste årens mest spännande fotoböcker. Den sätter också blixtbelysning på vår tids digitala landskap, på dess komplexa och ibland obegripliga normer och koder. Med en inledning av Arvid Byström och Molly Soda, och ett förord av författaren Chris Kraus, känd för den hyllade essäromanen I Love Dick.

ARVIDA BYSTRÖM är en svensk konstnär, fotograf, modell och aktivist, med över 180.000 följare på Instagram. Hon har medverkat i ett stort antal tidningar och plattformar, bland annat Dazed and Confused och Nylon. Hon bor i Los Angeles.

MOLLY SODA är en amerikansk konstnär och internetkändis. I sin konst utforskar hon frågor om identitet, feminism, massmedia, sociala medier. Hon bor i Detroit.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone