Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den blå stranden
Isbn: 978-87-1196-863-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: mars 2018
Uppläsare: Hanna K Schmitz
Length: 11 timmar 44 minuter

Ljudbok

Den blå stranden

'Plötsligt nåddes hon av ett plaskande ljud, som om någon simmade med häftiga armrörelser. Och så smällde ett skott, och ännu ett. Plaskandet fortsatte. Kristina hukade sig ner bakom enbusken. Nu var hon ganska säker på att någon simmade med kraftiga armtag mot stranden. När han var uppe på land vände han sig om och såg mot förföljarna, för nu förstod Kristina att mannen var jagad.'

Året är 1854 och i fiskarsamhället Grisslehamn är Krimkriget ständigt närvarande. Kriget kommer dock närmare än vad någon väntat sig, när Kristina räddar den engelska soldaten Robert från att drunkna. Han har deserterat från armén, och Kristina hjälper honom att gömma sig.

Trots att de inte har någonting gemensamt, och inte ens talar samma språk, förälskar de sig i varandra. Men framtiden ser mörk ut för de unga tu, straffet för desertering är döden, och Robert är ständigt jagad av de som vill tjäna grova pengar på att överlämna honom till den engelska armén.

Kristina inser att hennes enda chans att rädda Robert är att hjälpa honom att fly, men hon vet också att kanske aldrig mer kommer att träffas igen om de lyckas genomföra hennes plan. Kommer de unga älskande att finna varandra igen?



Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

En episk släktkrönika som utspelar sig i området kring Grisslehamn vid Ålandshavet. Historien spänner sig över åren mellan 1799 och 1918, i ett samhälle som präglas av de olika krig som omger det, men också av de stora kärlekshistorier som utspelar sig där.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone