Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Att skiljas med barn : föräldrar i två hem
Isbn: 978-91-7424-941-5
Förlag: Bonnier Fakta
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: mars 2018

E-bok

Att skiljas med barn : föräldrar i två hem

Hur berättar man för barnen att man ska separera? Mår små barn verkligen bra av att bo växelvis hos sina föräldrar och ständigt flytta mellan två hem? Hur ska man kunna vara bra vuxna förebilder när man är oense om allt? Det är några av frågorna du kommer att få svar på i boken.

Varje år separerar föräldrarna till 50 000 barn i Sverige. Många föräldrar känner skuld över att utsätta sina barn för en separation. Familjen bryts upp, man kanske behöver flytta långt ifrån barnens kompisar och man får ofta acceptera att bo på betydligt mindre yta av ekonomiska skäl. Men det går att komma igenom en separation och ge barnen ett nytt bra liv i två olika hem, om ni som föräldrar bara inser att ni behöver bilda ett starkt och livslångt team kring era barn – ni har ju barn tillsammans för resten av livet.

Här ger kloka Malin Bergström råd och stöd utifrån modern forskning om bland annat livskriser, boende i två hem för barn i olika åldrar samt anknytning hos små barn. Hon guidar dig och er som föräldrar genom de olika faserna av separationen – allt med barnens bästa för ögonen. Och även för föräldrar som av olika skäl inte kan samarbeta alls, så finns det råd om hur man för barnens bästa hanterar olika situationer. Kan man inte prata med varandra så finns det andra sätt att kommunicera. Det viktigaste som separerade föräldrar är att man kan fortsätta att vara bra föräldrar till sina barn – man behöver inte nödvändigtvis bli goda vänner – och i det ingår att kunna samarbeta om barnen.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone