Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vännerna fixar museum till alla
Isbn: 978-91-6389-669-9
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
3-6 år Bilderböcker
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Vännerna fixar museum till alla

I ett litet hus i staden Villervalla bor de tre vännerna Vargen, Rune och Kanin. De är ganska olika. Vargen är bra på att baka och att se till så att alla är sams, vilket är tur eftersom Kanin älskar klister och stök medan Rune tycker om allt som är ordning och reda. Men alla tre gillar att fika och att komma på finurliga lösningar när de stöter på problem.

I Villervalla bor även Vildsvinet. Han har målat en egen tavla, en jättefin med ram och allt! Han tycker så mycket om sin tavla att han bygger ett eget hus, ett museum, till den. Snart ringlar sig en lång kö utanför Vildsvinets museum, men i sista sekunden ångrar han sig. Tänk om de andra tycker att hans tavla är larvig! Ingen får komma in.

Vargen, Rune och Kanin tycker att det är dumt att inte alla får se tavlan. De bestämmer sig för att göra ett eget museum! Som ska vara väldigt gratis och finnas i hela staden. Alla som vill får ställa ut något de gillar. Frågan är om Vildsvinet vågar vara med?

Vännerna fixar museum till alla ingår i serien ”Vännerna fixar”, som handlar om att jobba tillsammans för att göra sin stad till en bättre plats. I slutet finns förslag på enkla pyssel om man vill göra egen konst! Den spännande boken Vännerna fixar överraskningskalas utkommer samtidigt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone