Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag är deras röst
Isbn: 978-91-7387-718-3
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2018

E-bok

Jag är deras röst

Immaculée Libagiza är 22 år 1994 när ett våldsamt inbördeskrig år utbryter i hennes hemland. Nästan en miljon tutsier dödas i vad som senare kommer att gå under namnet Folkmordet i Rwanda. Grannar och vänner förbyts till fiender och tutsierna jagas och mördas i hela landet.
Immaculée flyr till den lokala pastorn och göms tillsammans med sju andra kvinnor på en liten toalett, samtidigt som folkmordet rasar utanför. Tillflykten som är tänkt att bara vara under några dagar tills våldsamheterna klingat av kommer att sträcka sig över 91 dagar. 

När Immaculée slutligen släpps ut är det ett söndertrasat land hon möter. Hela hennes familj, förutom en av bröderna som befunnit sig utomlands, har blivit brutalt mördade. Men under de 91 dagarna har Immaculée blivit övertygad om att hon måste ge sin röst åt de många offren. Under de många timmarna i gömstället har även en oförklarlig, men allt starkare, ömhet för dem som har förföljt hennes folk och begått de här illdåden vuxit fram. Hon vill också vara en röst som talar om förlåtelse. 

Jag är deras röst är en bok om ofattbar ondska, men också om kärlek och om förlåtelse trots allt. 

Immaculée Ilibagiza är författare och internationell föreläsare. Hennes bok Jag är deras röst låg länge på New York times bestsellerlista och finns översatt till 17 språk. Hon har fått en rad utmärk utmärkelser, till exempel The Mahatma Gandhi International Award for Reconciliation and Peace, och är idag en av vår tids starkaste röster om tro, hopp och förlåtelse. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone