Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett långsamt farväl
Isbn: 978-91-7387-401-4
Förlag: Libris förlag
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: december 2017

E-bok

Ett långsamt farväl

Carl Dahlbäck lär känna Carina, en energisk skolledare och tvåbarnsmamma. Ganska snart packar han en sportbag och blir en del av hennes familj. När hon som 57-åring ramlar på en trottoar och en läkare föreslår att hon ska skaffa rullator tar både hon och Carl illa vid sig men snart blir det uppenbart att något inte är som det ska. Nervsjukdomen ALS, amyotrofisk lateralskleros, är något som de har läst på om redan innan beskedet kommer.
Ett långsamt farväl är Carl Dahlbäcks berättelse om Carinas sista tid, skriven under några intensiva veckor efter hennes begravning. Han berättar om hur sjukdomen förändrade deras gemensamma liv, om allt det som fanns innan sjukdomen dök upp och om allt det som fortsatte finnas och till och med växte sig starkare fastän C:s kropp blev svagare och svagare.
Carl Dahlbäck är kyrkoherde i Nacka församling i Stockholm. Han är också musiker och kompositör och har bland annat skrivit körverket I Stillhetens rymd, som är inspirerat av Dag Hammarskjölds Vägmärken och som gavs ut i form av skiva och noter 2011. Ett långsamt farväl är hans första bok. Den har tidigare getts ut med titeln 40 betraktelser om C.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone