Hoppa till innehållet
Omslagsbild för En kort krönika om sju mord
Isbn: 978-91-0016-347-1
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

En kort krönika om sju mord

December 1976. Våldsamma politiska stridigheter pågår i Jamaica, och det är bara ett par veckor kvar till valet, när sju beväpnade män stormar in i Bob Marleys hem i Kingston. Ingen av männen bakom mordförsöket grips, men ryktet säger att sångaren har blivit en bricka i ett spel med intressen långt utanför landets gränser.

Papa-Lo är don över gettot Copenhagen City och vill få ett slut på striderna med Shotta Sherrif i Eight Lanes, men alla tycker inte att fred är någon bra idé. Weeper kommer ut ur fängelset. På gatan pratas det om att han har blivit en battyboy. Utanför Bob Marleys hus på Hope Road väntar Nina Burgess på att han ska känna igen henne, medan Rolling Stone-journalisten Alex Pierce jagar en story som ingen tycks vilja att han får tag i.

Marlon James tar sin utgångspunkt i verklighetens attentat mot Bob Marley, i en berättelse om mördare, politiker och langare, CIA-agenter, journalister och bedragare. En brutal och intensiv roman om musik, droger, sex och våld, som rör sig från sjuttiotal till nittiotal, från Jamaica till New York via Miami och Kuba. Belönad med Man Booker-priset.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone