Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lögnen är en annan sanning
Isbn: 978-91-7441-647-3
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Deckare & spänning Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Lögnen är en annan sanning

Hösten 1941 härskar fascismen i Europa. Hitler tycks oövervinnlig. I Sverige råder ett osäkert läge om vad som kommer att ske, krigsmakten är mobiliserad på alla fronter.

Stockholm betraktas som en spioncentral för olika underrättelsetjänster — och en fristad för norsk motståndsrörelse. Här finns också Enskilda banken, hjärtat i Wallenbergarnas maktimperium där hemliga allianser med tyska affärsmän och Göring görs upp. Mitt i detta nav av politisk och ekonomisk makt jobbar den före detta sjömannen och numera vaktmästarbiträdet Axel Olof Severin som på grund av sin nyfikenhet, naivitet och kärlekstörst dras in i en härva som visar sig var betydligt större än han kan hantera. Snart har han inte bara den svenska underrättelsetjänsten efter sig utan även ryska spioner och Gestapo.

Lögnen är en annan sanning är en roman som bygger på historiska fakta och verkliga personer under en hotfull höst i Sveriges historia. Det är en skildring av krigsårens Stockholm: grovarbetarens vardag, monotonin i nattarbetet, livet i Klarakvarteren, krogarna och den klassiska svartklubben Grotta Azzurra — och hur det hemma hos överklassen talas om nyordningen i Europa med ett starkt Tyskland, som det är bäst att vara vän med.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone