Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Henrik Berggren - Jag blev singel, sjuk och förlorade min kompis i cancer
Isbn: 978-91-7801-588-7
Förlag: Storytel Dox
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2017

E-bok

Henrik Berggren - Jag blev singel, sjuk och förlorade min kompis i cancer

Efter 14 år släpps det mest mytomspunna albumet i svensk musikhistoria. För Klas Ekman berättar Henrik Berggren om åren med Broder Daniel, sin kroniska sjukdom och vad fan han egentligen sysslat med sedan sist.

HENRIK BERGGREN – JAG BLEV SINGEL, SJUK OCH FÖRLORADE MIN KOMPIS I CANCER är ett reportage som ursprungligen publicerades i Café maj 2017. 

Inramningen påminner inte så lite om en av de mest klassiska intervjuerna med Henrik Berggren. I samband med att Broder Daniels debutalbum Saturday night engine släpptes våren 1995 besökte SVT den stjärnprydde sångaren i hans studentrum i Stockholm. Han låg i sin säng, rökte och drack ur en burk folköl och pratade bland annat om ett av sina få riktiga jobb, som tidningsbud för Göteborgs-Posten.

Det var uppenbarligen inte riktigt hans grej: ”När jag gick där i trappuppgångarna så tänkte jag: ’Okej, om jag klarar den här trappuppgången så har jag tjänat in tillräckligt mycket pengar för att köpa en banan, och vad ska jag med det till? Vad ska jag med en banan till?’”

Den här gången ligger Henrik Berggren i stället i en hotellsäng i hemstaden Göteborg och funderar över frågan vad han egentligen gjort de senaste 13 åren. 

Klas Ekman är journalist och författare. Han har skrivit för tidningar som Icon, Café, Res och Arena och har hjälpt Robert Gustafsson, Tommy Körberg, Thomas Di Leva och Ken Ring att skriva deras självbiografier.

Storytel Dox återutger god journalistik – i bokform. Artiklar, intervjuer, grävande reportage – som ljudböcker, e-böcker och i tryckt format.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone