Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Trump - Miljarderna, medierna och makten
Isbn: 978-91-7779-115-7
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

Trump - Miljarderna, medierna och makten

Vem är Donald Trump och vad vill han?
Som barn toppred Donald sina syskon och kompisar, men egentligen ville han bara leva upp till pappa Freds högt ställda förväntningar. Efter utbildning på ett internat med militär disciplin fick han ta över faderns fastighetsföretag och kom i kontakt med maffian, korrupta politiker och advokater. Han lärde sig att all publicitet är bra - även negativ.
I slutet av 1980-talet verkade Trump äga Manhattan och flera glittriga kasinon. Men imperiet var överbelånat och stod på randen till konkurs. De skoningslösa New York-tabloiderna frossade i Trumps otrohet och hans skilsmässor.
Räddningen blev dokusåpasuccén The Apprentice. En pånyttfödd Trump fantiserade parallellt med tv-inspelningarna om att bli president, utan omvägar via trista politiska uppdrag som borgmästare eller kongressledamot.
I juni 2015 sjösatte han sin kampanj med mottot "Make America Great Again". Det populistiska budskapet gick hem i tillräckligt många delstater för att garantera att den mest oerfarne presidenten i USA:s historia fick ta över makten i Vita huset.
Här skildras Trumps krokiga väg till maktens centrum och de röda trådarna i hans liv: lögner, bekräftelsebehov, hämndlystnad, skryt och pengar. Fram träder bilden av en man som alltid drömt om att bli rikast, bygga världens högsta skyskrapa, ha de vackraste kvinnorna vid sin sida och vinna i allt han företar sig.

KARIN HENRIKSSON är bosatt i Washington D.C. sedan tre decennier tillbaka och rapporterar i Svenska Dagbladet, Amerikaanalys, Utrikesmagasinet och flera andra medier.
Hon har tidigare gett ut en rad böcker om USA och dess politiska förhållanden, bland andra Reagan - en kontroversiell ikon (2015).

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone