Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Natt över Oslo
Isbn: 978-91-7697-952-5
Förlag: Hoi Audio
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2017
Uppläsare: Kerstin Andersson
Length: 9 timmar 46 minuter

Ljudbok

Natt över Oslo

Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger.

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom – hans liv är i fara.

Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt.

Mats Fors har en examen i journalistik men har även studerat filmvetenskap och manusskrivande. Han arbetar nu framför allt som utbildningsproducent.

Natt över Oslo är Mats romandebut och den första delen i en Svarta nejlikan-trilogi. Edelstam ”drabbade” honom för tio år sedan och det blev både film och en biografi om den svenske diplomaten. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone