Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skorpionens klor
Isbn: 978-91-7569-685-0
Förlag: Books on Demand
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok

Skorpionens klor

Skorpionens klor utspelar sig i ett land i Sydamerika. Fokus är på en liten by i ett regnskogsområde med ursprungsfolk vars marker är hotade av oljeprospektering. Även en expanderande kokainkartell utgör ett hot. Två av huvudpersonerna är en ung indian och hans hustru. Men handlingen utspelar sig också i staden där korrupta politiker intrigerar med kokainkartellen och ett oljebolag för egen ekonomisk vinning. Två unga män blir mördade i höglandet och en amerikansk medborgare blir mördad i regnskogen. När en säkerhetsrådgivare på den amerikanska ambassaden lägger ihop informationen han fått om att den mördade amerikanens far var senator i Washington med det faktum att en av de unga männen som mördats hade en far som tidigare utfört uppdrag åt den amerikanska underrättelsetjänsten CIA, samt att man hittat propaganda från ett oppositionsparti i byn, drar han en felaktig slutsats. Detta får ödesdigra följder för den lilla byn.

Händelserna i boken är fiktiva, men har i olika versioner ändå hänt, händer och kommer troligen tyvärr att hända igen. Berättelsen handlar ytterst om ursprungsfolk och andras utsatthet när profithunger och girighet får styra, när demokrati, rättigheter och människorespekt får träda åt sidan för strävan efter makt och fyllda bankkonton.

Mats Lundberg har en licentiatexamen i kulturantropologi från Uppsala universitet och har bott och arbetat i Latinamerika under många år. Där har han bl.a. bedrivit fältforskning i Amazonas, frilansat som journalist och arbetat med biståndsprojekt i Centralamerika. Han har också arbetat i Östafrika och Sydostasien under ett flertal år och har doktorerat vid Linköpings universitet med en avhandling om majoritetsfolket och minoriteter i norra Vietnams bergsområden.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone