Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Fem pärlor till jungfruns krona - Hustrun
Isbn: 978-91-7694-961-0
Förlag: Isaberg förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2016

E-bok | 28 dygns lånetid

Fem pärlor till jungfruns krona - Hustrun

Andra delen i trilogin om Gertraud.

Gertraud, köpmansdottern från Kalmar, är nu en vuxen kvinna - 18 år, om hon själv räknat rätt. Året är 1532 och hon gifter sig med sin älskade. Det är moderna tider: de båda växlar ringar i kyrkporten istället för att bekräfta äktenskapet med sänglag och handslag som man gjorde förr.


Deras liv under de närmaste åren kantas av lust och kärlek men också av dramatiska händelser. I landet hopar sig orosmoln: hemliga grupper av män rör sig i skogarna, namnet Dacke hörs allt oftare i samtalen. Hoten splittrar familjer, den politiska kampen trampar rakt in i barns och kvinnors liv.


Gertrauds dagar är fyllda med arbete, men rymmer också samvaro med bl a väninnan Hannele och svägerskan Sissela. Gertraud väger allt inom sig: vad är rätt och vad är fel? Under åren sömmar hon på den gröna altarduken till Jungfru Maria. Och pärlorna hon drömmer om att fästa på jungfruns krona kommer till henne på de mest oväntade sätt.

 
Hustrun är andra och fristående delen i Maria Gustavsdotters serie om tre kvinnoromaner under gemensamma titeln Fem pärlor till jungfruns krona.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone