Hoppa till innehållet
Omslagsbild för The Art of Asking - Hur jag lärde mig släppa oron och be om hjälp
Isbn: 978-91-8831-527-4
Förlag: A Nice Noise
Kategori:
Media & kommunikation Konst, musik, teater, film Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: maj 2016
Uppläsare: Staffan Dopping
Length: 12 timmar 57 minuter

Ljudbok

The Art of Asking - Hur jag lärde mig släppa oron och be om hjälp

"Amanda Palmer visar lustfyllt en generation hur de kan förändra sina liv." /Caitlin Moran

"I en musikindustri där det saknas egensinniga tänkare har Amanda Palmer en given plats." /The Guardian

En bok som borde läsas av varenda person som pysslar med musik, teater, text eller konst i valfri form. Den kommer sannolikt att förändra sättet du ser på relationen mellan artist och publik, kulturpolitik, sociala medier och gemenskap. Möjligen även världen." /Johan Zillén, Bokboxen

Det här är berättelsen om hur musik- och performanceartisten Amanda Palmer kom över rädslan att be om hjälp och lyckades samla in 1,2 miljoner dollar i förhandsbeställningar till sin kommande skiva enkelt uttryckt är det här berättelsen om gräsrotsfinansieringens drottning. Med den uppriktighet och nakenhet som kännetecknar allt Amanda Palmer tar sig för, beskriver hon sin väg till en annan syn på givande och mottagande, inte som en situation där den ena ger och den andra passivt tar emot, utan som en handling där båda ger den andre bekräftelse på att de är människor och ser varandra.

Hela hennes liv kan ses som ett konstprojekt. Många gillar det hon gör, en hel del ogillar det, men oavsett om man älskar eller provoceras av Amanda Palmer är hon ett fenomen som väcker viktiga frågor om synen på våra medmänniskor och gränsdragningen mellan det privata och offentliga. Och om ett annat sätt att tänka kring finansieringsmodeller.

Amanda Palmer är född 1976 i Bostonförorten Lexington, Massachusetts, USA. Hon har gjort sig känd som medlem i det kontroversiella punk-kabarébandet The Dresden Dolls och har ett förflutet som gatuartist. Sedan 2011 är hon gift med författaren Neil Gaiman.

Uppläsare 
Staffan Dopping känd journalist och radioröst.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone