Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kvinnan med de vackra händerna : och andra livshistorier
Isbn: 978-91-0014-222-3
Förlag: Albert Bonniers förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: januari 2016

E-bok

Kvinnan med de vackra händerna : och andra livshistorier

"Jag är rädd för att bli våldtagen varje gång jag går utanför dörren. Om jag får en dotter tror jag att jag kanske skulle vara överbeskyddande. Jag skulle t o m skydda henne mot hennes egen far."  Gemma, 18 år, Nicaragua

År 2000 utsågs Hanne-Vibeke Holst till FN:s goodwillambassadör med syfte att sätta fokus på kvinnors behov i utvecklingsländerna. I några djupt personliga porträtt berättar hon här om femton kvinnor hon mött under sina resor i Vietnam, Nicaragua, Uganda, Ryssland och Egypten. I Hanoi finns den unga gatuförsäljerskan med ok och toppig halmhatt, ett pittoreskt vykortsmotiv, men hon har sexton timmars arbetsdag, och en högsta önskan att kunna flytta hem till familjen på landsbygden. I Nicaragua går den 45-åriga domaren och f d gerillasoldaten Juana Mendez alltid omkring med en revolver i väskan. Lilian, 37 år, i Uganda, har två små barn och har just fått veta att hennes man är HIV-smittad – och de är tusentals i hennes situation. Ryska Ljuba, skräckslagen inför tanken på att skicka sönerna till Tjetjenien, arbetar för Soldatmödrarnas kommitté mot militarism och brutalisering av unga pojkar. De är alla på sitt sätt starka kvinnor, med järnvilja, oräddhet, stora drömmar och längtan efter ett bättre liv.

Hanne-Vibeke Holsts intensiva närvaro och rättframhet lyfter fram dessa kvinnor ur statistikens anonymitet och ger dem röst och ansikte – och till detta bidrar fantastiska fotografier. Det är en samling oförglömliga levnadsöden, djupt gripande, upprörande, men vi möter samtidigt värme, engagemang, framtidsdrömmar och hopp.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone