Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Jag och Earl och tjejen som dör
Isbn: 978-91-3216-696-9
Förlag: B Wahlströms
Kategori:
Romaner 12-15 år Barn & Ungdom 15
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok | 28 dygns lånetid

Jag och Earl och tjejen som dör

Ända fram tills nu har Greg lyckats hålla sig helt osynlig i skolan. Han smälter in, har inga fiender men är inte heller en del av någon gemenskap. Greg har bara en kompis, Earl, och tillsammans tillbringar de sin tid med att (när de inte spelar dataspel eller undviker Earls vidriga brorsor i största allmänhet) spela in filmer. De gör sina egna versioner av Coppolas och Herzogs klassiker. Greg är faktiskt sjukt j@*£a nöjd med filmerna, men grejen är att de inte spelar in dem för att någon ska kolla. Tills de möter Rachel.

Rachel har leukemi, och Gregs morsa har fått en idiot-idé på hjärnan – att Greg ska försöka bli hennes kompis. Och trots att han VET att det är just en idiot-idé, trots att det känns otroligt besvärligt, så gör han det. Blir hennes kompis. Men när Rachel bestämmer sig för att sluta med sin behandling, så måste både Greg och Earl våga slänga av sig osynlighetsmantlarna.

Bli obekväma. Ta ställning. En dråplig, rolig och brutalt ärlig skildring om döden, livet och gymnasiet av en måttlöst begåvad, debuterande författare.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone