Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Columbus
Isbn: 978-91-7343-575-8
Förlag: Leopard förlag
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: januari 2015

E-bok

Columbus

”Ett trollbindande epos, samtidigt ett djupt personligt porträtt av den mest komplexa, fängslande, kontroversiella individ som någonsin satt sin fot på ett skeppsdäck.” USA Today

Christopher Columbus reste över Atlanten 1492 för att hitta en handelsväg till Kina. I stället fann han Amerika och den oväntade landstigningen blev en vattendelare i världshistorien. Under det kommande decenniet genomförde Columbus ytterligare tre resor för att finna en snabb handelsrutt till Kina och konvertera människor till kristendomen. De senare resorna var mer strapatsrika och våldsamma, men de visade Columbus blandning av genialitet och vanföreställningar och hans utomordentliga skicklighet som navigatör.

Det här är den första stora Columbus-biografin på över 50 år. Boken är rikt illustrerad med bilder och kartor. Bergreen gräver djupt i loggböcker, ögonvittnesskildringar och brev. Detaljrikt och levande ger han den historiska bakgrunden och Columbus framträder som en människa av kött och blod – både hyllad och kontroversiell.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone