Hoppa till innehållet
Omslagsbild för "Skådespelare är sekundärtalanger" - En intervju med Lena Olin
Isbn: 978-91-7423-732-0
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

"Skådespelare är sekundärtalanger" - En intervju med Lena Olin

“Skådespelare är sekundärtalanger” publicerades ursprungligen i Clic nr. 5 1990

Lena Olin dricker färskpressad apelsinjuice, beställer egenkomponerad sallad och röker en, bara en, cigarett. Platsen är Teatergrillen i Stockholm, där hon får sitta ostörd även efter genombrottet i Varats olidliga lätthet. Det är en ganska konventionell inramning till en intervju, men Lena Olin ville ha det så. Hon är en omvittnat skygg person och flyr gärna undan nyfikna blickar. Hon tillhör inte dem som öppnar hemmet för journalister. Däremot har hon nära relationer med sina kolleger, till exempel den engelska skådespelaren Daniel Day-Lewis. Och till sitt arbete, som alltid kommer i första hand. Nästa film heter Havanna, i regi av Sydney Pollack. Ännu en kvinna mellan extas och självmord? Lena Olin vill gå vidare och inte upprepa sig.

Anneli Jordahl är litteraturkritiker i Aftonbladet och Sydsvenskan. Skönlitterär författare. Senaste romanen: Låt inte den här stan plåga livet ur dig, Mona.

Håkan Lahger är en av Sveriges ledande musik och nöjesjournalister. Började på Dagens Nyheter i slutet på 70-talet och startade musiktidningen Schlager på 80-talet. Har arbetat för flertalet ledande magasin och tidskrifter genom åren samt skrivit ett drygt halvdussin böcker.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone