Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Med nya ögon på Afghanistan - Författarintervjuer med Khaled Hosseini, Shah Muhammad Rais och Atiq Rahimi
Isbn: 978-91-7423-607-1
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier E-single Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

Med nya ögon på Afghanistan - Författarintervjuer med Khaled Hosseini, Shah Muhammad Rais och Atiq Rahimi

Khaled Hosseinis två romaner om Afghanistan har gått som löpeldar över världen. Den första, Flyga drake, har kommit ut i trettiofyra länder och sålts i över åtta miljoner exemplar. Den nya, Tusen strålande solar, ligger på topp­ listorna i USA sedan i somras och nu också i Sverige.
(Intervjun ursprungligen publicerad i Dagens Nyheter 2007)

Shah Muhammad Rais blev världsberömd i väst efter att journalisten Åsne Seierstad skrivit en bok om honom och hans familj, Bokhandlaren i Kabul (2002). I dag har han två butiker i Kabul, en bokbuss, ett förlag och en internethandel.
(Intervjun ursprungligen publicerad i Dagens Nyheter 2009-10-10)

Atiq Rahimi delar sin tid mellan Paris och Kabul. Det är lättare att skriva i dagens Afghanistan. Men kriget präglar hans bok Tålamodets sten.
(Intervjun ursprungligen publicerad i Dagens Nyheter 2009-10-10)

Annika Persson är journalist och författare, född 1968 i Malmö. Hennes intervjuer och reportage har publicerats i Dagens Nyheter, P1:s Godmorgon Världen och Kaliber, Tidningen Vi och Vi läser. 2013 gav hon ut den kritikerrosade boken om Lena Nymans liv, Jag vill ju vara fri. Hon är numera bosatt i Stockholm.

Telegram Journalistik ger ut god journalistik som publicerats genom tiderna - i bokform. Krönikor, essäer, reportage, artiklar, spännande features, djuplodande intervjuer, grävande reportage - journalister från den så omsusade magasinsboomen under 80-, 90- och 00-talet öppnar sina digra arkiv, och det har skrivits fantastiska texter även innan dess som nu kan tillgängliggöras igen. Det skrivs dessutom nya texter, som nu kan läsas direkt - i en e-bok eller en tryckt bok, läsaren väljer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone