Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rätt i krysset! En bok om korsord, knep, kändislösare, konstruktörer
Isbn: 978-91-7469-096-5
Förlag: Ordalaget Bokförlag
Kategori:
Hobby, spel & lekar
Tillgänglig sedan: maj 2014

E-bok

Rätt i krysset! En bok om korsord, knep, kändislösare, konstruktörer

"En guldgruva för alla som vill utveckla sitt korsordslösande."
Bibliotekstjänst

"Högst på krysslösarens önskelista står antagligen boken 'Rätt i Krysset!', som är en riktigt kul bok om korsord. Här finns allehanda knep, kryssens historia, intervjuer med kända och okända krysslösare och mycket
annat roligt. Den är nog så nära en krysslösarbibel som man kan komma!"
Hemmets veckotidning

Här är boken som tar upp allt som varje korsordslösare bör och vill veta. En slags hyllning till korsordet, som är vår vanligaste folksport.

Är det okej att använda hjälpmedel? Slipper man demens om man löser korsord? Vilket hörn är det lättast att börja i? Hur bär man sig åt för att vinna tidningarnas krysstäv­lingar? Vad är för- och nackdelarna med att lösa korsord?

Nästan halva svenska folket löser emellanåt korsord. Konstigt nog finns det nästan inget skrivet på svenska om denna populära folksport. Boken är dessutom skriven ur lösarens nyfikna perspektiv och där är den unik. 

Lär dig korsordstänket och hur korsordsmakarna tänker! Hur arbetar de? Vilka ord älskar de att använda? Och var går vi bet?

Kända korsordslösare som Göran Persson, Kikki Danielsson, Maria Wetterstrand och Björn Skifs berättar hur och varför de löser korsord.

2013 var det jubileum för det moderna korsordet som föddes i USA för 1913. Lena Rainer tar oss från a-ö genom krysshistorien och in i framtiden: Kommer korsor­det överleva, frågar hon sig. 
 
LENA RAINER har föreläst om favoritämnet korsord i flera år. Hon har jobbat som journalist i 40 år på bland annat Sydsvenskan och Expressen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone